Pagina afdrukken

Glasvezel buitengebied Vragender

1 feb

Meer info volgt.

 


Nieuwsbrief Nr. 8  –   28 februari 2017   
Glasvezel aanleg               Buitengebied Oost Gelre
 

CIF komt met nieuw aanbod voor aanleg glasvezel Vraagbundeling Oost Gelre en Aalten start na de zomervakantie
 
CIF, de private partij die glasvezel aanlegt in het buitengebied, heeft het groene licht gegeven voor aanleg van glasvezel in Oost Gelre en Aalten.  Eerder moest CIF even een pas op de plaats maken vanwege de onverwacht hogere kosten van aanleg, aldus wethouder Marieke Frank:  “Inmiddels heeft CIF een nieuw aanbod opgesteld en zal de vraagbundeling na de zomervakantie van start gaan.”
 
Nieuw aanbod Het nieuwe aanbod van CIF is nu als volgt: naast een abonnement bij een serviceprovider betalen bewoners voor een glasvezelaansluiting maandelijks een vergoeding van 12,50 euro. Het is ook mogelijk om deze ‘vastrechtvergoeding’ voor 1.600,- euro eenmalig af te kopen. Wethouder Marieke Frank is blij dat de glasvezel wordt aangelegd: “We hebben nu de harde toezegging dat CIF de glasvezel aanlegt. Glasvezel is van ontzettend groot belang voor de toekomst van het buitengebied. Het is goed dat inwoners nu de keus én het vooruitzicht hebben om over te stappen naar de glasvezel.”
 
Iedereen aangesloten CIF heeft ook toegezegd alle inwoners van het buitengebied aan te sluiten als die zich straks aanmelden. Wethouder Frank: “Ook daar ben ik blij mee. Eerder was nog sprake van de zogenaamde 4% regeling. Dat zijn bewoners die bijvoorbeeld verder van de weg af wonen en de extra kosten van aanleg zelf moeten betalen. Dat is nu van de baan. Iedereen die zich aanmeldt wordt aangesloten.”  Het aanbod van CIF geldt voor alle adressen in het buitengebied zonder coaxaansluiting. Ook de industrieterreinen en vakantieparken worden aangesloten. Uiteraard moeten ze zich daarvoor tijdens de periode van de vraagbundeling wel aanmelden door een abonnement af te nemen.
 
Vraagbundeling na de zomervakantie De vraagbundeling start na de zomervakantie. CIF legt in meer gebieden in Nederland gelijktijdig glasvezel aan in het buitengebied. Wethouder Frank: “CIF kan al die vraagbundelingen niet tegelijk uitvoeren, dat geldt ook voor de aanbieders van abonnementen. Ik had graag de vraagbundeling eerder gehad, maar het is niet anders. Belangrijk is dat we nu een harde toezegging hebben dat de glasvezel er komt. Direct na de zomervakantie gaan we er samen met de kleine kernen hard aan werken om de 50% aanmeldingen in Oost Gelre te halen.”
 
Informatie Wie informatie wil of vragen heeft over de aanleg van glasvezel kan terecht op de website www.glasvezelbuitenaf.nl. Het kan ook telefonisch via (088) 758 58 00 en via de mail naar info@glasvezelbuitenaf.nl. 
 
U kunt met vragen richting de gemeente Oost Gelre terecht bij Brandt Keegstra, via de mail naar glasvezel@oostgelre.nl of telefonisch naar 0544-393552.
 

 

 

Uitgelicht

Het Hammerplein

Aanleg van 't Hammerplein bij MFA van start!

Lees verder »

Uitgelicht

Nieuw dorpsplan Vragender

Nieuw dorpsplan Vragender online

Lees verder »

Uitgelicht

Glasvezel buitengebied Vra...

Glasvezel buitengebied Vragender

Glasvezel buitengebied Vragender

Lees verder »