Pagina afdrukken

Glasvezel buitengebied Vragender

26 okt

Nieuwsbrief
Glasvezel aanleg
Buitengebied Oost Gelre
Nr. 11 – 23 oktober 2017


72,6% aanmeldingen voor glasvezel buitengebied
Wethouder Marieke Frank was met stomheid geslagen toen maandagmiddag het definitieve getal binnenkwam: 72,6% aanmeldingen voor de glasvezel in het buitengebied. “Een ongekend groot aantal, fantastisch!”, aldus een blije wethouder. “Dat geeft aan hoe belangrijk snel internet voor het buitengebied is. En het bewijst dat mensen zich daarvan bewust zijn en actie ondernemen. En het hoge aantal maakt dat enkele scholen in de kleine kernen ook glasvezel krijgen.”

Voor CIF, dat de glasvezel aanlegt, was dit het hoogste aantal aanmeldingen tot nu toe in een gebied. “Op veel plaatsen in Nederland is CIF bezig met aanleg van de glasvezel. Het hoogste aantal aanmeldingen stond tot nu toe op 63,4% en dat was al uitzonderlijk hoog”, aldus woordvoerder Piet Grotenboer namens CIF. “Maar dat we hier al relatief vroeg op 50% zaten en nu uiteindelijk op 72,6% uitkomen is wel heel uitzonderlijk.”


Trots op ambassadeurs
Wethouder Marieke Frank roemt vooral de inzet van de dorpsbelangorganisaties en de ambassadeurs in de kleine kernen. “Zij hebben bijna letterlijk deur aan deur geprobeerd de bewoners te overtuigen van het belang van de glasvezel. Dat hebben ze met heel veel enthousiasme en energie gedaan. Ik ben heel trots op deze ambassadeurs maar ook op onze inwoners dat we zo overtuigd de weg naar de toekomst inslaan. Want ik kan me geen buitengebied zonder snel internet via de glasvezel voorstellen. En dat we met onze gemeente een positieve uitschieter zijn in het aantal aanmeldingen, voelt ook heel goed. Ik ben heel blij dat alle inspanningen die we gedaan hebben nu beloond worden met de aanleg van glasvezel in het buitengebied.”

Informatie
Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel? U kunt terecht op www.glasvezelbuitenaf.nl.
Maar u kunt ook bellen met (088) 758 58 00 of uw vraag via de mail stellen: info@glasvezelbuitenaf.nl.

U kunt met uw vragen richting de gemeente Oost Gelre terecht bij Brandt Keegstra, via de mail naar glasvezel@oostgelre.nl of telefonisch naar (0544) 39 35 52.

Deze nieuwsbrief gaat over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Oost Gelre. Meer informatie vindt u op www.glasvezelbuitenaf.nl.
Vragen over de aanleg van glasvezel kunt u stellen via een mail naar info@glasvezelbuitenaf.nl.
Vragen aan de gemeente kunt u stellen via glasvezel@oostgelre.nl. U mag ook bellen naar de gemeente, Brandt Keegstra, (0544) 39 35 52.

 

Uitgelicht

Het Hammerplein

Aanleg van 't Hammerplein bij MFA van start!

Lees verder »

Uitgelicht

Nieuw dorpsplan Vragender

Nieuw dorpsplan Vragender online

Lees verder »

Uitgelicht

Glasvezel buitengebied Vra...

Glasvezel buitengebied Vragender

Glasvezel buitengebied Vragender

Lees verder »