Pagina afdrukken

VCV: Kerstviering

16 jan

VCV kerstviering 2017                 

Op 13 december was het zover! Na de voorbereidingen door het eendagsbestuur van dit jaar waren we er helemaal klaar voor. Vuurkorven aan, glühwein en chocomel warm en vergezeld door de mysterieuze klanken van de midwinterhoorn werden de dames verwelkomd. Helaas waren de weergoden ons niet zo goed gezind en kwam de regen met bakken de lucht uit maar desondanks kwam iedereen al helemaal in de stemming de mooi versierde zaal van Beneman in. Daar werd een gezellig plekje gezocht en onder het genot van een kop koffie met kerstbrood werd er al lekker bij gekletst. Er is ook weer gul gedoneerd voor de voedselbank hartelijk dank daarvoor!

Zodra we allemaal binnen waren heeft Ushi ons welkom geheten en het programma van de avond toegelicht. Het begon met een introductie van de nieuwe Pastor Ronald den Hartog. Heel bijzonder om te horen dat hij na een carrière in de IT onlangs tot priester is gewijd. Hij vertelde een kerstverhaal over een bijzondere reis naar Vragender en het delen van licht en wat je allemaal kunt leren van de mensen die je onderweg tegenkomt.

Na deze inspirerende woorden was het tijd om actief aan de slag te gaan. Tafel voor tafel werden de attributen voor de dennenappels opgehaald en werd er druk geknutseld met mooie kunstwerkjes tot resultaat. Hierbij werden we muzikaal verwend door Trio Carmelita met kerstliedjes en andere mooie nummers.

Rond 21.00 uur werd het hapjesbuffet geopend en kon er lekker gesmuld worden van de kookkunsten van het team van Beneman. Iedereen vermaakte zich goed en was enthousiast over de muziek:  er werd zelfs gedanst! 

Om half 11 moest er dan toch een einde komen aan deze mooie avond, echter niet zonder de klapper van de avond,  jawel een heus kerstlied voor de VCV, geschreven de Willemien te Molder op de muziek van Jingle Bells. Er werd uit volle borst meegezongen!

Ook kreeg iedereen een kerstwens met een lichtje mee wat mooi aansloot bij het verhaal van de pastor.

Diny Boschker sloot de avond af met het bedanken van het eendagsbestuur met een leuk presentje, hartelijk dank! Na nog wat mededelingen over het programma voor 2018 vertrok iedereen naar huis.  

Ushi Koster, Willemien te Molder,  Petra Jacobs,  Ria Taken,  Lidwien Gebbink,  Maria Garstenveld.

Uitgelicht

Het Hammerplein

Aanleg van 't Hammerplein bij MFA van start!

Lees verder »

Uitgelicht

Nieuw dorpsplan Vragender

Nieuw dorpsplan Vragender online

Lees verder »

Uitgelicht

Glasvezel buitengebied Vra...

Glasvezel buitengebied Vragender

Glasvezel buitengebied Vragender

Lees verder »