Pagina afdrukken

Dynamic Tennis Vragender

 

 

Begin 2012 is in Vragender het DynamicTennis opgestart door Joop Ikink en Willemien Kroezen. Beiden spelen dit spel al enige jaren bij de Litac in Lichtenvoorde en met hun inzet hebben ze nu al meerdere mensen enthousiast gekregen om hieraan deel te nemen. Op dit moment spelen er al zo’n 20 mensen bij DT Vragender.

 

In deze beginfase worden we ondersteund door de Litac Lichtenvoorde, hierdoor kunnen nu al enkele spelers deelnemen aan de regionale competitie. Op deze manier kunnen we ons als aankomend vereniging verder doorontwikkelen, maar we willen zeker nog doorgroeien tot een zelfstandige DynamicTennis Vereniging in Vragender.

 

Kernpunten van Dynamic Tennis zijn:

Dynamictennis is een attractieve racketsport voor jong en oud, voor         dames en heren. De elementen van tennis, tafeltennis en badminton         zijn gecombineerd in een nieuwe dynamische sport. Dynamictennis         wint aan populariteit.

Dynamictennis: wordt met een lichte ‘foambal’ en een lichtgewicht         racket gespeeld op een badmintonveld, het net is op tennishoogte en         men speelt volgens de spelregels van tafeltennis.

Dynamictennis staat garant voor partijtjes waar je veel energie en         behendigheid in kwijt kunt. En word je er eenmaal door gegrepen, dan          kun je jarenlang plezier aan het spel beleven.

Doordat de racket en de softbal veel lichter is, is deze sport geschikt         voor iedereen, je hoeft niet volop kracht te zetten, het is een nagenoeg         een blessurevrij sport.

 

Speelmogelijkheden:

Dynamic Tennis kan in het enkel- en dubbelspel gespeeld worden, naast de recreatieve spel kan er ook op verschillende niveaus competities gespeeld worden (o.a.  A, B of C-klassen onderverdeeld in 50- en 50+ leeftijd en de D-klasse is recreatief. Voor de jeugd is er een J1 (14-16 jr) en J2(11-13 jr) klasse, voor de allerjongsten 7-10 jr kan men deelnemen in de aspirantklasse.

 

 

De Training:

De trainingstijden in Vragender zijn op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur en op de zondagochtend van 9.00 uur tot 11.00 uur in het MFA-gebouw.

 

Voor degene die nieuwsgierig is geworden of interesse heeft gekregen in deze nieuwe vorm van racketsport in Vragender, is altijd welkom op een van onze trainingstijden, men kan dan kennis maken en eventueel een partijtje mee spelen.

 

Voor informatie:

Joop Ikink

Tel.: 0544-373807

Mob.: 06-53755719

 

René Spijkers

E-mail: rene_anja_spijkers@hotmail.com

Mob.: 06-30700608    

 

Voor informatie over de competitie:

Ronnie Wamelink

Tel.: 0544-376521

Mob.: 06-34449609